БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЖЪЛТ КАНТАРИОН 100 мл.

Описание:
Маслото от жълт кантарион се произвежда чрез метода мацерация /потапяне на билката в зехтин, където престоява определено време, като по този начин се запазва както аромата, така и лечебните й свойства/. За направата на маслото се използват само цветовете на растението.

Приложение:
Маслото от жълт кантарион е антисептично средство с упокояващо действие за кожата. Облекчава леки изгаряния, особено слънчево изгаряне и раздразнения от ухапвания и ужилвания на насекоми, рани, натъртвания и различни видове болки. Често се включва в състава на кремове за ръце и други продукти за грижа за кожата.

Основната съставка на жълтия кантарион е хиперицин. Благодарение на него маслото оказва благоприятен ефект при различни видове депресии, психични неразположения, панически атаки.

Маслото от жълт кантарион, също така, влияе добре при язвена болест и гастрит, болест на дванайсетопръстника, киселини, газове, гадене, колики, лошо храносмилане, диария.
Редовната консумация на масло от жълт кантарион подпомага работата на сърдечния мускул, препоръчва се при сърдечни проблеми, особено при високо кръвно налягане.

Подходящ само за възрастни!

Начин на употреба:
Вътрешно: Приемайте 2 пъти на ден по 25 капки разредени във вода, сок или друга течност. При стомашни проблеми се препоръчва да се приема един час преди хранене.
Не е препоръчително да се приема вечер.

Външно: проблемният участък се намазва и ако е нужно се масажира леко.

Внимание!
Продуктът не е лекарствено средство!
Да не се употребява като заместител на разнообразното и пълноценно хранене!
Да не се превишава препоръчителната дневна доза!

Противопоказания:
Да не се употребява вътрешно от малки деца и бременни жени!
Жълтият кантарион повишава чувствителността на организма към ултравиолетовите лъчи. Ако приемате средства с тази билка, по-добре се въздържайте от дълго излагане на слънце или посещения в солариум.
Жълтият кантарион е абсолютно противопоказен за прием в комбинация със седативни лекарства и особено с антидепресанти, поради значително засилване на действието им.

Съхранение: На тъмно и хладно място, недостъпно за деца.

Опаковка: стъклено шише, 100 мл.

Производител: “Manolya Dogal ve Aromatik”, Турция.