Зелено кафе за отслабване

Изследвания показват, че неизпечените зърна кафе действат благоприятно върху човешкия организъм в много отношения. Наред с другото, екстрактът от тези плодове помага отлично в борбата с излишните килограми. Както вече се досещате, изходна суровина за отслабване са непечените зърна кафе.

Зелено кафе за отслабване – как работи то?

Топящият мазнините ефект на кафето за отслабване предизвиква огромен интерес в научните среди. Оказва се, че в суровите зърна кафе се съдържа хлорогенова киселина. Това вещество забавя разпадането на въглехидратите в храносмилателния тракт, също абсорбирането на вече разпадналите се монозахариди (глюкоза) от стомаха в кръвта.

Известно е, че именно бързоусвоимите въглехидрати се натрупват под формата на подкожна мазнина. Следователно, забавяйки процеса на усвояване на тези въглехидрати, хлорогеновата киселина предотвратява образуването на подкожна мазнина. Освен това, при недостиг на въглехидрати в храната, това вещество допринася за разграждането на вече съществуващите мастни отлагания.

Зеленото кафе също съдържа кофеин, който ускорява метаболизма, а това на свой ред предотвратява натрупването на излишни мазнини. Затова чашка зелено кафе за отслабване след хранене е отлично средство за борба с излишното тегло.

Разбира се, продуктът не е някакво чудо и е най-добре да се използва комплексно с подходяща терапия. Клинично е доказано, че съчетаването му с други ефективни методи за борба с подкожната мазнина дава видим и бърз резултат.

Защо не е подходящо обикновеното кафе?

Каква е разликата между класическото кафе и зеленото? Напитката, която познаваме се приготвя от древни времена от изпечени зърна. Не толкова отдавна специалисти установяват, че зърната кафе съдържат много полезни вещества и витамини, които се губят при печене. Затова изпечените такива не притежават свойствата, с които се характеризират “суровите” плодове.

Класическото черно кафе съдържа кофеин, чиито полезни свойства споменахме по-горе. Но съставката с по-висок топящ мазнините ефект липсва в него. За съжаление при високи температури хлорогеновата киселина се разпада на по-прости съединения. Следователно, напитката от зърната, преминали термична обработка, не е ефективна за отслабване.

Предимствата на зеленото кафе накратко:

Изгаря мазнините;
Предотвратява образуването на нови мастни натрупвания;
Забавя усвояването на глюкозата в кръвта (подходящо за диабетици);
Унищожава свободните радикали в организма;
Ускорява обмяната на веществата.

Зеленото кафе за отслабване е идеалното допълнение към всяка програма за загуба на килограми. Освен това, то е подходящо и за тези, които се грижат за здравето си и искат винаги да бъдат в добра форма.

Още за Зелено кафе за отслабване – каква е тайната? | Диети Framar.bg от Framar.bg: https://hranene.framar.bg/%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B8/%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D1%84%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5