Какво повишава женското либидо?

Женското либидо може да бъде повлияно негативно от много различни фактори. Стресът е най-сериозният сред тях. Ежедневните проблеми и ангажименти, работата, натискът, хормоните, възрастта, семейното планиране – всичко това се струпва в даден момент и понижава драстично сексуалното желание на жените.

Добрата новина е, че женското либидо може да се повдигне с помощта на природни средства. Билките се използват от векове в традиционната медицина на много народи. Те имат доказани свойства, които биха могли да върнат отново сексуалното желание.

Черен шоколад

Включваме черния шоколад в този списък не защото е билка, а защото има много мощно действие спрямо женското либидо. Свойствата си дължи предимно на натуралното какао, което в черния шоколад се съдържа между 70% и 90%. Тъмният шоколад помага на много жени в пременопауза и менопауза да се преборят с проблемите, свързани с либидото.

Бабини зъби

Според редица изследвания, билката бабини зъби подобрява либидото и повишава апетита за интимни ласки. Тя подобрява способностите за възбуда както при жените, така и при мъжете като стимулира рецепторите в мозъка, отговарящи за връзката с гениталиите. Като допълнение бабини зъби помага и за намаляване на стреса в тялото.